Qué es un productor musical

Un productor de música té una amplia gama de funcions en la gestió i supervisió de l’enregistrament i producció d’una banda o intèrpret. Un productor té moltes funcions que poden incloure, però no estan limitades a, la recopilació d’idees per al projecte, la selecció de cançons o músics de sessió, proposar canvis als arranjaments de cançons, com a entrenador de l’artista i músics en l’estudi, el control de les sessions d’enregistrament i supervisió tot el procés a través de la barreja d’àudio (música enregistrada) i, en alguns casos, a l’etapa de masterització d’àudio. Els productors també sovint adquireixen un paper empresarial més àmplia, amb la responsabilitat dels pressupostos, horaris, contractes i negociacions. En la dècada de 2010, la indústria de la gravació té dos tipus de productors amb diferents rols: productor executiu i productor musical. Els productors executius supervisen les finances del projecte, mentre que els productors de música supervisen la creació de la música.

Un productor de música pot, en alguns casos, ser comparat amb un director de cinema, amb el practicant es va assenyalar Phil Ek descriure el seu paper com “la persona que creativament guia o dirigeix ​​el procés de fer un registre”, com un director faria amb una pel·lícula. L’enginyeria d’àudio [persona] seria més el càmera de la pel·lícula”.  De fet, en la música de Bollywood, la designació en realitat és director musical. El treball del productor musical és crear, la forma i modelar una peça de música. La abast de la responsabilitat pot ser una o dues cançons o l’àlbum sencer d’un artista – en aquest cas el productor se solen desenvolupar una visió global per a l’àlbum i com les diverses cançons pot interrelacionar-se.

Als EUA, abans de la pujada del productor de discos, persona de A & R supervisaria la sessió (s) de gravació, assumint la responsabilitat de les decisions creatives relacionades amb l’enregistrament. Amb l’accés relativament fàcil a la tecnologia en la dècada de 2010, una alternativa per al productor de registre s’acaba d’esmentar, és l’anomenat «productor dormitori ‘. Amb l’any 2010 de l’era dels avenços tecnològics, és possible arribar a una producció de qualitat professional sense un estudi de diversos milions de dòlars, amb un ordinador portàtil i un micròfon de bona qualitat. En la majoria dels casos, el productor musical és també un arranjador competent, compositor, músic o compositor que pot portar noves idees a un projecte.

Alhora que els ajustos de composició i disposició, el productor sovint selecciona o dóna suggeriments per l’enginyer de mescla, que porta a les pistes gravades primeres i les edicions i els modifica amb eines de maquinari i programari i crea un so estèreo o surround “barreja” de tots l’individu veus sons i instruments, que al seu torn dóna un ajust addicional per un enginyer de masterització. El productor també es posarà en contacte amb l’enginyer de gravació que es concentra en els aspectes tècnics de la gravació, mentre que el productor executiu manté un ull en la comerciabilitat del projecte en general.

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.