5 raons per tornar a escoltar música amb vinil

Qui ens havia de dir fa uns anys que els discos de vinil anaven a estar exposats en tots els aparadors de les botigues de música del nostre país. La demanda d’aquest format musical està creixent cada vegada més i la resposta a aquest fet es deu, en gran part, a dos factors:

  • La nostàlgia d’algunes persones que no han deixat de escoltar-los
  • El descobriment per part de nous usuaris que els discos de vinil s’escolten amb una qualitat semblant a la tecnologia més actual

Les persones que prefereixen escoltar música en aquest format ho fan per cinc raons, encara que això no vol dir que els discos de vinil siguin millors que els CD o viceversa.

Tot i així, és un format que està en auge i que pot brindar nombrosos avantatges així que, en aquest sentit, et donarem algunes raons perquè tornis a escoltar música com abans:

Enregistrament musical completa

Els discos en vinil solen gravar tota activitat sonora de la cançó, inclosos tots els harmònics. Això és un bon avantatge enfront de l’enregistrament de música al format CD perquè la capacitat de el CD és limitada.

Freqüència il·limitada

La càpsula fonocaptora és capaç de reproduir tot tipus de freqüències que la nostra oïda pot percebre o no. La resposta de freqüència és més àmplia que la de l’CD, de manera que serem capaços de percebre tot sense problemes i d’una manera molt més immersiva.

So més càlid

El fregament de l’agulla en els microsolcs dels discos de vinil afegeix un component harmònic que fa que el so es percebi millor per l’usuari. Una cosa que amb el format de el CD no és possible.

S’evita el jitter

El jitter és una modificació de l’amplitud, de la freqüència i de la fase d’un senyal concreta. Això és provocat per la desviació d’una altra senyal de rellotge dins dels sistemes digitals (es tracta d’un soroll innecessari). Pel que un sistema que és tradicional i completament analògic i que s’utilitza per a la reproducció de vinils són els més adequats per evitar-ho.

Disseny i col·leccionisme

El disseny de les portades dels discos de vinil resulta molt atractiu, en gran part de les ocasions més que les portades dels CD.  A més, són objectes que són susceptibles que els col·leccionistes vulguin recopilar tots els discos de vinil possibles. Encara que no sigui per escoltar-los, sinó per exposar les seves increïbles portades.

Així doncs sabem que els discos de vinil estan cada vegada més de moda, no només per a les persones que ja els utilitzaven, sinó que moltes altres ho estan descobrint ara.

També, que hi ha cinc raons per escoltar música en aquest tipus de format, destacant la percepció d’un millor so amb tots els seus components i freqüències. Així que si estaves plantejant la possibilitat, només has d’adquirir un tocadiscs i endinsar-te en el meravellós món, cada vegada menys «vintage», de la música amb vinil.

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.