Com ser productor musical

Els productors de música han de ser capaços de organitzar, escriure, produir i gravar cançons tant per crear el so del àlbum d’altres artistes per donar forma a cançons ritmes que siguin pels seus propis projectes.

Gràcies a la expansió de les noves tecnologies audiovisuals que es poden utilitzar a casa i a la gravació en estudis molts productors tenen moltes més obligacions ttal i com confessen molts d’ells.

Els productors musicals organitzen, produeixen, escriuen i graven cançons ja sigui per encàrrec d’altres artistes com per crear música i ritmes pels seus propis projectes gràcies al creixement de la tecnologia de gravació que es pot utilitzar a casa. Molts productors estan treballant dues o tres vegades més com a propietaris d’estudis i com a enginyers de so, i és comú que siguin els responsables de cada aspecte del seu negoci i que no tot sigui glòria.

Per un productor musical un dia qualsevol comença comprovant les seves notes de producció, preparant l’estudi i comprovant que tot funciona correctament. Si alguna cosa està defectuosa cal assegurar-se de reparar-ho o veure com es pot solucionar abans de que ningú entri en aquella sala. Quan el client es presenta el productor musical ha de tenir 100% la seva atenció sobre l’artista. En el procés de creació amb música no hi ha res que sigui més important. Per això un productor musical acostuma a treballar entre 12 i 13 hores diàries amb constants interrupcions al llarg del dia, i quan estan fent un descans normalment aprofiten per respondre trucades telefòniques, correus electrònics, missatges i xarxes socials.

Hi ha molta feina que s’ha de fer fora de l’estudi tal com atendre clients, fer reunions, sessions d’escriptura i fins i tot anar fora a veure espectacles. Les xarxes socials  han donat als productors la capacitat de connectar amb molts més artistes del mon del espectacle que mai, però la interacció entre persones no podrà ser reemplaçada mai. La meitat de la feina que realment fa és produir musica, i l’altra meitat són vendes i tasques comercials ja que els productors musicals són avui en dia el mateix producte que promocionen.

Els productors musicals treballen amb professionals de la gravació, enginyers, cantants i amb músics de sessió entre altres professionals.

La producció musical és un camp molt competitiu i el progrés apareix a mida que el productor millora i diversifica les seves habilitats mentre va treballant amb cantants més famosos.

Tal i com diuen molts productors, molts nens petits somien amb ser estrelles del món del espectacle però és més probable que acabin guanyant la loteria. El món de la música té un percentatge de probabilitats molt semblant per aquests artistes i pels professionals de la producció que intenten arribar a dalt de tot.

Per aquest motiu els productors de música han de tenir molt clar quina és la situació actual i l’estat de la  indústria de la música. Les condicions ja no són les mateixes i avui en dia han de ser molt més que un productor, per això molts no es dediquen tan sols a produir música sinó que també toquen, escriuen, fan d’enginyers o de disk jockeys. També treballen com artistes per tal de poder tenir uns ingressos addicionals. Per aquest motiu si vols ser productor hauries de preguntar-te a tu mateix la següent qüestió: “quina classe de música vull produir?”  Per què has de tenir clar que has d’estar enamorat de la teva feina. Ningú no et pot garantir que acabis tenint èxit tant a nivell professional com econòmic. Cada vegada hi ha més competència i la tendència actual de demanar continguts gratuïts tampoc ajuda massa. Si et decantes per ser un productor musical has de saber què ho estàs fent per vocació i que no vols fer cap altra cosa. És una feina sacrificada en la que sempre estàs pensant en el teu pròxim moviment inclús quan treballes en un projecte que absorbeix molt temps.

La formació en música és indispensable però aquest tipus d’indústria evoluciona amb molta velocitat a mida que la tecnologia també evoluciona, així que a part de saber música també has de  aprendre les tècniques de gravació de música i les tècniques de enginyeria i de producció de programes. A mida que vagis aprenent a utilitzar nous programes o software pots utilitzar els teus coneixements de base com una rampa d’impuls per seguir creixent. Després hauries de buscar socis que treballessin en aquella àrea de la indústria en la qual tu et vols desenvolupar. També estar al dia de noves tendències i mètodes musicals de producció el que requereix un esforç formatiu i estar a la última en quant a mètodes de producció.

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.