Les 3 millors eines per composició musical

Tradicionalment, dedicar-se a la composició musical no era una tasca fàcil. I no només pel que fa al camí fins a l’èxit, també perquè abans necessites materials que et permetin compondre una cançó completa. Amb el temps i els avenços de la tecnologia cada vegada és més fàcil disposar gratuïtament d’eines que et permetin desenvolupar tot el teu potencial.

Què és una eina de composició musical

Com el seu nom indica, una eina de composició musical ens ajudarà a crear les composicions que tenim al cap facilitant-nos el gravar sons, modificar-los, exportar-los, afegir instruments, efectes, o qualsevol altra acció que necessitem. Hi ha milers d’eines gratuïtes, encara que algunes d’elles poden ser un malbaratament d’espai. Tria la que s’adapti millor al teu estil i necessitats. En aquest article et mostrem les millors i més senzilles eines per composició musical.

Bandlab

Es tracta d’una DAW (Digital Audio Workstation) que et permet gravar, editar, processar i barrejar diverses pistes d’àudio. És una gran alternativa a altres similars per la seva portabilitat ja que et permet gravar des del teu smartphone quan estàs fora de casa. És fàcil, ràpida, intuïtiva i, a més, gratuïta.

A la seva pàgina web trobaràs tutorials que t’ajudaran a aprendre, guies, competicions … No és només una eina, és una comunitat on compartir art.

IO808

Es tracta d’una app de navegador del TR-808, des de la qual podràs crear ritmes, tocar sobre ells, gravar-los, guardar-los per treballar-los després i tornar a carregar-los. És una web senzilla però molt útil, en la qual trobaràs els controls bàsics per fer ritmes i fins i tot un tutorial perquè aprenguis a usar-la.

Audacity

És l’eina musical digital per excel·lència i no decep. Aquesta eina ens permet gravar i editar àudios treballant amb les ones de so directament. Té un ampli rang de formats disponibles i inclou tant eines bàsiques per tallar, esborrar i copiar, així com filtres i efectes per les nostres composicions. Té una aparença molt simple, però t’ajudarà a complir funcions com reducció de soroll, modificació d’ones o addició d’efectes de so en la part de l’àudio que vulguis, donant la possibilitat de treballar amb diverses pistes al mateix temps.

Segons el teu estil i les necessitats que tinguis hauràs de buscar una eina o una altra, ja que les necessitats no seran les mateixes si fas música electrònica que si compons lletres de cançons, oi? Bé, el que sí és cert és que si disposes d’instruments físics (els de veritat que estan pel saló de la teva casa o la teva habitació) necessitaràs una que et permeti gravar sons i editar-los com a mínim, ja que la qualitat d’un instrument digital no es pot comparar amb aquests.

D’altra banda, si l’electrònica no té secrets per a tu, un DAW et serà de gran utilitat per a les teves composicions, ja que et donarà un ventall d’opcions molt ampli que sens dubte agrairàs quan comences a usar-la. Assegura’t que sigui de qualitat i compatible amb el dispositiu en el que vagis a utilitzar-la, i a gaudir!

Deja una respuesta

Tu email nunca se publicará.